Fontysdocent op Olympus der kunst

Nieuws | de redactie
4 februari 2008 | Lucas Maassen, docent ICT & Media Design bij Fontys exposeert in New York. In -wel ja- MoMa. Maassen toont er zijn project ‘Sitting Chairs’. Door subtiele aanpassingen komen de stoelen tot ‘leven’. Het idee hiervoor is ontstaan tijdens zijn afstuderen aan de Design Academy. ‘De stoel is het meest archetypische meubel en eigenlijk is het project een soort parodie. Je hebt een stoel, daar zaag je poten vanaf en vervolgens kan die stoel op een andere stoel zitten. Door andere subtiele aanpassingen, kunnen de stoelen kruipen.’

MoMa laat met de expositie de veranderingen zien op het gebied van tijd, ruimte, individualisme en objecten. De menselijke geest is in staat zich aan te passen. Design helpt de geest hierbij. Sommige designs hebben werkelijk de wereld veranderd, denk hierbij bijvoorbeeld aan internet interfaces. ‘Design and the Elastic Mind’ biedt de bezoeker en de designer een overzicht van de nieuwste ontwikkelingen op de kruising van technologie en design. Nano-objecten, voertuigen, interfaces en pragmatische oplossingen zullen tentoongesteld worden voor het publiek om dat een idee te geven van de toekomst.

Op 18 februari is de opening voor genodigden en van 24 februari tot en met 12 mei is de expositie ‘Design and the elastic mind’ toegankelijk voor publiek. Maassen stond eerder al op een expositie in Parijs, won een prijs voor dit project in Korea en had publicaties in diverse vakbladen en tijdschriften.«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK