Hoofdstad krijgt opleiding ondernemerschap

Nieuws | de redactie
29 februari 2008 | Studenten die ondernemer willen worden kunnen vanaf 1 april terecht bij het nieuwe Centrum van Amsterdamse Scholen voor Entrepeneurship, oftewel CASE. Het opleidingscentrum, bedoeld om ondernemerschap in de hoofdstad te stimuleren, is een initiatief van Hogeschool INHOLLAND, de Vrije Universiteit, Hogeschool van Amsterdam en de Universiteit van Amsterdam.Binnen vier jaar moet CASE zo’n 800 studenten per jaar voor het ondernemerschap klaarstomen. Het nieuwe instituut krijgt zes miljoen euro subsidie, onder meer van het ministerie van Economische Zaken.  Op 1 april gaat CASE van start, in ieder geval voor vier jaar, daarna moet de opleiding zelfstandig verder kunnen. Doel is dat CASE in tien jaar bekend staat als een internationaal toonaangevend opleidingscentrum. Er zijn al plannen om ook buitenlandse studenten aan te trekken.

Ook de gemeente, de Kamer van Koophandel Amsterdam, Kenniskring Amsterdam, Jong MKB-Nederland en bedrijven als Fortis en KPMG doen mee als sponsor. Zo levert Fortis bedrijfscoaches en KPMG accountants om studenten te leren hun eigen bedrijf op te zetten. Amsterdamse bedrijven verzorgen verder gratis workshops, onder meer over marketing en boekhouding.

Studenten die kiezen voor de nieuwe opleiding verdienen extra studiepunten als zij scholieren in het vmbo, mbo en hbo helpen bij het opzetten van een ondernemersplan. Dit is onder andere bedoeld om de doorstroom naar het hoger onderwijs te bevorderen.

Uiteindelijk moet de opleiding van Amsterdam een meer ondernemende stad maken en mensen aantrekken die hiervoor voelen. Het is de bedoeling met de studie ook het ondernemersklimaat in de regio te versterken.«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK