Lector trekt onderzoek beroepsvereniging

Nieuws | de redactie
15 februari 2008 | Lector Chris Kuiper wordt wetenschappelijk directeur van de Nederlandse Vereniging voor Ergotherapie (NVE). Hij zal zich met name bezighouden met onderbouwing van beleid en leiding geven aan wetenschappelijke ondersteuning binnen de aandachtsgebieden arbeid en gezondheid en zorg en welzijn. Dit draagt bij aan de verdere versterking van het beroep ergotherapie: het paramedische beroep met het hoogste inverdieneffect op langere termijn, zo stelt de NVE.

Chris Kuiper is lector Participatie Arbeid en Gezondheid aan de Hogeschool Rotterdam. Ergotherapie is daarmee het eerste paramedische beroep dat een wetenschappelijk directeurschap combineert met een lectoraat aan een hogeschool.

Hij promoveerde recent op onderzoek naar de emotionele en interactieve overwegingen in het besluitvormingsproces van zorgprofessionals.Ten gevolge van managementisme en cliëntgerichtheid lijken de eisen ten aanzien van de kwaliteit van het handelen van de moderne zorgprofessional te stijgen, zo analyseerde hij. Zeker na de introductie van marktwerking in de zorg. De zorgprofessional wordt omschreven als een uitvoerder, gevangen in een spagaat tussen management en cliënt. Er lijkt een discussie te ontstaan over de ‘professional in the lead’ zonder de in de praktijk werkende professional daarbij te betrekken. U leest een uitvoerige beschouwing over dit onderzoek hier op ScienceGuide in de speciale pagina rond de lectoraten en het praktijkonderzoek van de Hogeschool Rotterdam.

Zijn eigen pagina op ScienceGuide met de achtergronden van zijn lectoraat en nadere gegevens over zijn werk vindt u hier.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK