Minder bureaucratie bij SF mogelijk

Nieuws | de redactie
4 februari 2008 | De Groninger Studentenbond ziet mogelijkheden om de administratieve lasten voor HO-instellingen en studenten te verminderen. Dit kan door de formele betaling van het collegegeldkrediet makkelijker maken. Studenten zouden ervoor moeten kunnen kiezen dit krediet in één keer door de IBG aan de hogeschool of universiteit over te laten overmaken. Collegevoorzitter Simon Kuipers heeft enthousiast gereageerd op het GSb-idee.


Op dit moment is het zo dat studenten die bij de IBG krediet aanvragen, het bedrag in 12 termijnen krijgen uitbetaald. Dit loopt niet gelijk met de betalingstermijnen van de RUG. “Studenten ontvangen hun geld gewoon te laat,” vindt Bart Beemsterboer van de GSb-fractie, “en moeten gedurende het collegejaar geld voorschieten. Met dit plan wordt dat voorkomen.” De voorgestelde betalingsoptie zou ook handig zijn voor de instellingen. Sinds de banken niet meer voor de inning van collegegeld garant staan, zijn er studenten met betalingsachterstanden. Met deze regeling zouden hier minder studenten mee geconfronteerd worden en dit zal de universiteit aanzienlijk schelen in de administratiekosten.

Juristen van de RUG gaan na of het idee van de studenten juridisch adequaat en haalbaar blijkt. Als dat het geval is, is het mogelijk dat het initiatief landelijk wordt gerealiseerd, zo hoopt men in Groningen.
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK