Nieuw artikel (23)

Nieuws | de redactie
22 februari 2008 |

De VU is buitengewoon verheugd over haar score in de Ranking of Excellent European Graduate Programmes van het Centre for Higher Education Development in Duitsland over de wetenschapsgebieden biologie, scheikunde, natuurkunde en wiskunde. Biologie van de VU zit in de Excellent-groep in Europa.

Dit betekent een plaats bij de 15 beste onderzoeksinstellingen. Vooral in het domein  “citaties van artikelen scoort biologie van de VU zeer hoog. De opleidingen scheikunde en natuurkunde bezetten ook een plaats in het topklassement van de CHE ExcellenceRanking.

 

De opleiding biologie aan de VU heeft opleidingsvarianten in de biologie, biomedische wetenschappen en gezondheidswetenschappen. De sterkste onderzoeksinspanningen liggen op het terrein van de ecologie, de neurobiologie, de biomoleculaire wetenschappen en de gezondheidswetenschappen, met name voeding en gezondheid. Er zijn vier biologiegerelateerde bacheloropleidingen, zo’n 15 verschillende sterke masteropleidingen/mastervarianten en het totale studentenaantal is 1800-2000.

 

De CHE ExcellenceRanking belicht de onderzoekssterkte van Europese hogeronderwijsinstituten. Daarbij wordt gekeken naar het aantal publicaties, citaties, het aantal veelgeciteerde onderzoekers en de hoeveelheid projecten in het Europese Marie Curie onderzoek promotieprogramma.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK