Nieuw artikel (43)

Nieuws | de redactie
29 februari 2008 | Webster Leiden is de eerste in de Verenigde Staten geaccrediteerde universiteit die in Nederland de status van “aangewezen instelling” verkrijgt. Hierdoor kunnen Nederlandse fulltime studenten aan Webster in Leiden binnenkort studie­financiering en een OV-jaarkaart krijgen en een aanvullende lening aanvragen om hun collegegelden te financieren. Ook kunnen studenten uit andere Europese landen in voorkomende gevallen nu een tegemoetkoming in de collegegelden krijgen.De aanwijzing is gebaseerd op een positief rapport van de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO) over het HBO-Bachelor programma International Business & Management Studies waarmee Webster Leiden in het komende studiejaar van start gaat. Dit is een op de Nederlandse accreditatie-eisen toegesneden variant van de internationaal georiënteerde Business & Management studie die Webster University Worldwide al ruim 20 jaar met succes in Leiden aanbiedt. Studenten die deze studie (met vier afstudeer­varianten) met succes afronden, ontvangen een dual degree met zowel een Nederlands HBO-getuigschrift als een Amerikaans universitair Bachelor of Arts of Bachelor of Science diploma.

In zijn reactie op het nieuws zei Len Even, voorzitter van het College van Bestuur: “Wij zijn minister Plasterk bijzonder dankbaar dat hij deze stap heeft willen nemen en een Amerikaanse universiteit als Nederlandse instelling van hoger onderwijs heeft willen aanwijzen. Het feit dat Webster nu in Nederland de status van aangewezen instelling heeft, is een afronding van jarenlange inspanning en een welkome erkenning van de plaats die wij al bijna 25 jaar in het hoger onderwijs in Nederland innemen. In 1983 was minister Deetman nauw betrokken bij onze komst naar Nederland. Minister Van der Hoeven was de ‘keynote speaker’ bij ons 20-jarig jubileum. Wij zijn een Amerikaanse universiteit, maar onze vestigingen over de hele wereld zijn overal lokaal ingebed. Nu ook duidelijk in Nederland.”

“Wij willen duidelijk maken,” aldus Len Even, “dat wij met onze nieuwe status als aangewezen instelling en met dit dual degree programma International Business & Management Studies een nieuwe weg inslaan, voortbouwend op een oude traditie. Daarom hebben wij besloten dit programma en alle volgende dual degree programma’s met Nederlandse accreditatie aan te bieden onder de naam Webster University College. De benaming University College duidt erop dat wij zijn geworteld in de traditie van de liberal arts and sciences. Anders dan andere instellingen die zich in Nederland zo noemen, verwelkomt Webster ook de excellente Havo- of MBO-4 abituriënt die een werkelijk internationale universitaire opleiding zoekt op Webster University College. Kom naar Leiden en word een uitblinker!”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK