Nieuwste televisie in de maak

Nieuws | de redactie
19 februari 2008 | P2P-Next, een pan-Europees consortium met onder meer de TU Delft, de BBC en VTT Technical Research Centre of Finland gaat een Europees systeem voor de volgende generatie internettelevisie ontwikkelen, gebaseerd op P2P en sociale gebruikersinteractie. Zij hebben €19 miljoen gekregen van de EU daarvoor. Hiermee kan het consortium onderzoek doen naar de mogelijke toepassingen van peer-to-peer (P2P) technologie voor toekomstige Internet Televisie.


Het P2P-Next project zal vier jaar lopen,  en behelst onder meer een experiment met nieuwe mediatoepassingen die op een breed scala van apparaten moeten gaan draaien. Dit ambitieuze project leidt bij succesvolle testresultaten tot een platform waarmee gebruikers zelf live interactieve programma’s kunnen verspreiden via hun PC of TV. Het is de bedoeling dat gebruikers gemeenschappen (communities) gaan bouwen rondom hun favoriete programma, via een volledig gepersonaliseerd systeem.

Deze technologie zou mogelijk zelfs ingebouwd kunnen in de video-on- demand diensten van de toekomst. Er zijn plannen om de technologie te testen tijdens grote omroepevenementen. De kerntechnologie zal beschikbaar zijn als open-source, waarmee we nieuwe bedrijvigheid ondersteunen. P2P-Next zal een aantal openstaande problemen aanpakken, die te maken hebben met het verspreiden van films en programma’s over Internet, waaronder technische en juridische zaken, regelgeving, beveiliging en commerciële belangen.«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK