Plasterk heel goed én heel slecht

Nieuws | de redactie
20 februari 2008 | De fractieleiders in de Kamer hebben na een jaar Balkenende IV een eerste oordeel over de bewindslieden. Meest extreem blijkt hun opvatting over de conduitestaat van OCW- minister Plasterk. Hij is volgens sommigen een erg goede minister –op het niveau van collega’s als Eurlings en Hirsch Ballin-, maar anderen vinden iets heel anders.

Die zetten Plasterk in het rijtje zeer zwakke bewindslieden, analoog aan zijn collega’s en partijgenoten Cramer en Vogelaar, zo blijkt uit onderzoek door Vrij Nederland. Zo noemt GL-voorzitster Halsema zijn beleid en aanpak ‘onevenwichtig.’ Top in het kabinet vinden de fractievoorzitters justitieminister Ernst Hirsch Ballin. Na hem komen Eurlings (V&W) en Klink (VWS).

Topminister Hirsch Ballin is morgen in het hoger onderwijs actief. Hij opent het nieuwe gebouw van de Juridische Hogeschool Avans-Fontys met een rede over ‘Recht en Veiligheid’. Het monument van de architect Hugh Aart Maaskant uit de vroege jaren zeventig bood tot twee jaar geleden onderdak aan de Academie Beeldende Vorming van Fontys. Na een intensieve verbouwing ademt het pand voortaan een sfeer van van het recht en de rechtspleging uit. Het hart van het gebouw is omgedoopt tot het Justitiaplein en in het gebouw is een rechtszaal ingericht. Ook heeft elk lokaal een thema: een stad met een bijzondere juridische achtergrond.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK