Revolutie in logistiek

Nieuws | de redactie
15 februari 2008 | Op de Fontyscampus in Venlo is het kenniscentrum RFID (Radio Frequency Identification) geopend, eens onderdeel van het lectoraat Supply Chain Management. RFID (Radio Frequency Identification) is een nieuw informatiesysteem, dat gebruik maakt van kleine informatiechips, die onzichtbaar verwerkt worden in producten. Grote detailhandelconcerns zullen dit systeem op wereldschaal gaan invoeren.

Dit heeft grote gevolgen voor met name producenten en logistieke dienstverleners.  Met RFID worden producten heel gemakkelijk traceerbaar, waardoor bijvoorbeeld een terughaalactie een fluitje van een cent wordt. Om kennis over RFID te verzamelen en beschikbaar te stellen aan het mkb, is er een RFID Kenniscentrum opgericht, als onderdeel van het lectoraat. Tijdens het door Syntens en Fontys georganiseerde seminar ‘Snellere identificatie in de logistiek; RFID meer dan alleen een barcode’, werd dit kenniscentrum officieel in gebruik genomen. Het seminar maakte deel uit van het Euregioproject ‘RFID- NRW-NL’ dat het potentieel van de RFID-technologie voor de regio’s langs de Duits-Nederlandse grens ontsluit.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK