Ruud Vreeman wordt lector

Nieuws | de redactie
26 februari 2008 | Burgemeester Vreeman van Tilburg wordt buitengewoon lector bij Fontys, aan de de bestuursacademie in zijn stad. Het lectoraat zal het domein 'Management van veranderingsprocessen in het publiek domein' gaan uitdiepen. Met het betoog 'Het verhaal van de stad' zal oud-PvdA-voorzitter Ruud Vreeman in zijn oratie de strategieën bij stedelijke transformatie behndelen en de rol die het stadsbestuur daarbij speelt.

BAZN de bestuursacademie heeft Vreeman voor dit lectoraat benaderd vanwege zijn ervaring als burgemeester van Zaanstad gedurende 10 jaar en nu in Tilburg. Beide steden hebben een verandering doorgemaakt van historische industriestad naar moderne steden met een gemengde economische structuur. Daarom vindt de hogeschool het van belang dat de ervaringen van Vreeman gedeeld kunnen worden met andere bestuurders en ambtenaren.

Pikant is dat toenmalig lector Corporate Governance bij Avans hogeschool, Edith Hooge, vorig jaar nog opstapte uit de commissie-Vreeman, die de nederlaag van de PvdA bij de Kamerverkiezingen van november 2006 moest analyseren. Zij was het niet eens met een aantal wijzigingen die de top van de PvdA in het rapport wilde doorvoeren. Hooge is inmiddels lector School en Omgeving bij de Hogeschool van Amsterdam.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK