Taal leren van collegastudent

Nieuws | de redactie
12 februari 2008 |

De ASVA en het International Student Network Amsterdam hebben Student Language Exchange opgericht om het contact en de taaluitwisseling tussen internationale en Nederlandse studenten te bevorderen. Via een digitaal prikbord op www.sle-amsterdam.nl kunnen studenten elkaar aanspreken. “Een uitgelezen kans om internationale en Nederlandse studenten met elkaar in contact te brengen”, aldus ASVA-voorzitter Anne Janssens. . Aan de Amsterdamse hoger onderwijsinstellingen studeren meer dan 2500 internationale studenten. “Ze willen graag de Nederlandse taal leren en vinden het jammer dat ze tijdens hun studietijd in Amsterdam weinig in contact komen met Nederlandse studenten” aldus ISN-voorzitter Arthur Molijn. Circa 1000 studenten verruilen jaarlijks Amsterdam voor een tijdelijk verblijf in het buitenland. Anne Janssens: “Via Student Language Exchange kunnen Nederlandse studenten van internationale studenten een taal leren voor een geplande uitwisseling of stage in het buitenland”.
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK