‘Truly international’

Nieuws | de redactie
25 februari 2008 | Het VSNU-café ging over de vraag of onze universiteiten wel 'truly international' zijn. De columnisten van ScienceGuide in verre landen geven hun eigen ervaringen op dat punt als voorzet voor de discussie. Jonathan Mijs - standplaats Berkeley, California - analyseert waarom wij ons druk maken daarover, maar zijn omgeving nauwelijks: "What I think stands out is the ease by which I have settled here in Berkeley.

Not through the help of some ‘internationalization’ agency orthe warm guidance of a ‘foreign student councilor’, but simplybecause everyone seems to accept my presence as a natural fact.”Geert Buijs –standplaatsMontreal, Canada- vertelt over de goede zorgen van zijn Leidseuniversiteit en merkt dan toch: “Alhoewel iedere universiteittegenwoordig een buitenland bureau heeft, staat dit vaak los van deopleidingen. Het invullen van een buitenlands verblijf in hetgewone programma is ook vaak moeilijk. Opleidingen lijken weinigflexibel in het implementeren van een buitenland verblijf in huncurriculum.”

Marten Hillen, de ScienceGuide Student van 2007, vertelthoe hij na new Orleans nu in Hanoi zijn studie vorm en inhoudgeeft. Als nieuwe correspondent in Azië gaat hij ons van daaruitvoeden met nieuws en obsrvaties. 

U leest Mijs’ verhaal hier, Buijs’ betoog hier en Hillensaanbeveling ‘Doe het zelf’ hier.«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK