VU-biologen excellent

Nieuws | de redactie
22 februari 2008 | De VU is zeer verheugd over haar hoge score in de Ranking of Excellent European Graduate Programmes van het CHE over de wetenschapsgebieden biologie, scheikunde, natuurkunde en wiskunde. Biologie van de VU zit in de Excellent-groep in Europa.

De opleiding biologie aan de VU heeft opleidingsvarianten in de biologie, biomedische wetenschappen en gezondheidswetenschappen. De sterkste onderzoeksinspanningen liggen op het terrein van de ecologie, de neurobiologie, de biomoleculaire wetenschappen en de gezondheids-wetenschappen, met name voeding en gezondheid. Er zijn vier biologiegerelateerde bacheloropleidingen, zo’n 15 verschillende sterke masteropleidingen/mastervarianten en het totale studentenaantal is 1800-2000.

De CHE ExcellenceRanking belicht de onderzoekssterkte van Europese hogeronderwijsinstituten. Daarbij wordt gekeken naar het aantal publicaties, citaties, het aantal veelgeciteerde onderzoekers en de hoeveelheid projecten in het Europese Marie Curie onderzoek promotieprogramma.
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK