Wereldburger naar Haagse Hogeschool

Nieuws | de redactie
5 februari 2008 | Dr. Susana Menéndez stapt over van InHolland naar het CvB van de Haagse Hogeschool. De Argentijnse onderzoekster is nu nog directeur Advanced Studies and Applied Research bij InHolland en daar verantwoordelijk voor het onderzoek-, master- en internationaliseringsbeleid.

Menéndez komt uit Buenos Aires en kwam na haar rechtenstudie naar Nederland. Hier promoveerde zij in Leiden en vervulde diverse functies in het hoger onderwijs waaronder aan de Universiteit van Amsterdam, de Erasmus Universiteit Rotterdam en het Institute of Social Studies. In 2001 werd zij bij de toenmalige Ichthus Hogeschool directeur van de Unit Social Work in Rotterdam en Den Haag. Na de fusie daarvan tot InHolland werd zij de trekker van het onderzoeksbeleid en de lectoratenontwikkeling bij de nieuwe hogeschool.

De Haagse Hogeschool stelt over deze overstap: “Een van de pijlers van de hogeschool is dat het de studenten op wil leiden tot wereldburgers. Met mevrouw Menéndez haalt onze hogeschool zelf een wereldburger binnen.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK