Damrak en Nieuw-West krijgen studenten op bezoek

Nieuws | de redactie
26 maart 2008 | Waar de gemeente niet uit komt, gaan Amsterdamse studenten aan de slag. Op vier plekken in de hoofdtad moeten zij onorthodoxe oplossingen vinden voor weerbarstige problemen als de niet altijd koosjere horeca op het Damrak. De vroegere gemeentesecretaris van de stad, Erik Gerritsen, treedt op als de 'kennisambassadeur' van de UvA voor dit soort projecten, de 'hoofdpijndossiers' waar hij zelf voorheen mee worstelde met zijn medewerkers.

“Het is de bedoeling dat studenten niet alleen kijken wat er mis is, maar ook een oplossing verzinnen én die zelf uitvoeren,” zegt hij in het Parool. Zij moeten onder meer manieren vinden om onbereikbare allochtone vrouwen in Nieuwendam-Noord en hangjongeren in de Indische Buurt te bereiekn voor de maatschappelijke omgeving. Ook de donkere viaducten in Nieuw-West krijgen studenten op bezoek om aan het onveiligheidaspect iets te doen. Onder hen zijn studenten geschiedenis, politicologie, planologie, sociale geografie, psychologie, economie en rechten, begeleid door twee docenten.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK