Identiteit in multicultureel imperium

Nieuws | de redactie
26 maart 2008 | Dr. Hagit Amirav kreeg voor vijf jaar een starterssubsidie van de European Research Council voor haar eigen onderzoekslijn en gaat nu aan de VU onderzoeken hoe vroeg- christelijke kerkvaders het Oude Testament gebruikten om in het multiculturele Romeinse Rijk een specifieke christelijke identiteit te ontwerpen.

Dr. Amirav studeerde klassieke talen en geschiedenis in Tel Aviv, Toronto en Oxford, waar ze bij prof. Dame Averil Cameron promoveerde op een onderzoek naar retoriek en traditie bij Johannes Chrysostomos. Tot voor kort was zij als postdoc verbonden aan de Protestantse Theologische Universiteit in Kampen. De ERC-subsidie biedt naast dr. Amirav ruimte voor de aanstelling van een postdoc onderzoeker. Naar aanvullende fondsen voor de aanstelling van een promovendus in het project wordt nog gezocht.

Het onderzoekproject van dr. Amirav krijgt onderdak bij de Sectie Kerkgeschiedenis en zal een belangrijke versterking vormen voor het patristisch onderzoek van de Faculteit.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK