Onderwijs topthema CDA

Nieuws | de redactie
25 maart 2008 | De leden van het CDA noemen onderwijs en kenniseconomie het belangrijkste thema voor het lange termijndebat in hun partij. Bij een raadpleging over de onderwerpen die op de maatschappelijke en politieke agenda moeten worden uitgediept, was het kennisthema “overduidelijk de nummer één”, zegt partijvoorzitter Peter van Heeswijk.

Zeker zo opmerkelijk is, dat het thema ‘samenleven, waarden en normen’ op een derde plaats kwam, nog onder de vraagstukken ronde de kwaliteit van de zorg. De leden van de grootste regeringspartij zetten duurzaamheid, klimaatverandering en energieproblemen op plaats vier. Het partijbestuur had al zes onderwerpen geïdentificeerd voor het lange termijn debat en beleid. Daarin kwam ‘kennis’ niet voor. Die 6 thema’s van het bestuur zijn:
1. Gezin, jeugd en jongeren
2. Grote stedenbeleid.
3. Integratie, religie en diversiteit
4. Inkomensbeleid, solidariteit en participatie
5. Woningmarktbeleid
6. Europa

De vier aanvullende onderwerpen gaan nu met deze zes via interne discussiebijeenkomsten en focusgroepen verder uitgediept worden onder de titel ‘Morgen begint vandaag.’ De discussieopzet en –site vindt u hier. In het najaar moeten vanuit de bijeenkomsten in het land zogeheten ‘gevoelsnotities’ geproduceerd zijn, die als bouwstenen voor het CDA- verkiezingsprogramma 2011-2015 moeten werken.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK