R&D fiscaal gesteund

Nieuws | de redactie
26 maart 2008 | Een –ook buitenlands- bedrijf dat investeert in R&D kan voor elke (Canadese) dollar die het uitgeeft in Canada hiervan 35 tot 50% via de belasting terug krijgen. De Canadese federale en provinciale overheden hebben hiervoor in de afgelopen jaren een gericht belastingstelsel ontwikkeld. Meer dan 11.000 bedrijven maken al gebruik van dit ‘Scientific Research and Experimental Development Program - SR&ED’.

Jaarlijks wordt op deze manier C$ 1.5 miljard aan investeringskosten aan bedrijven teruggestort. Beknopte rekenmodellen van deze voordelen, voor uiteenlopende activiteiten en bedrijfstypen, staan in de brochure ‘Research in Canada: A Summary of R&D Tax Incentives in Canada The advantages of Doing Research in Canada (2007). Kijk op: http://www.cra- arc.gc.ca/taxcredit/sred/menu-e.html  Of vraag een exemplaar aan via info@canada.nl met vermelding van uw naam en postadres. De Handelsafdeling van de Canadese Ambassade -tel. 070-3111692- kan u nog nader informeren hierover.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK