Robbert Dijkgraaf doet er ScienceGuide even bij

Nieuws | de redactie
28 maart 2008 | De aanstaande president van de KNAW, Robbert Dijkgraaf, zal eind april optreden als gasthoofdredacteur van ScienceGuide. Aangezien de Akademie op 8 mei haar 200-jarig bestaan viert, zal dat jubileum daarbij aandacht krijgen. Dijkgraaf, ook lid van het Innovatieplatform, zal met de redactie van ScienceGuide onder meer de wekelijkse Nieuwsbrief opzetten en de daarin op te nemen thema's en zwaartepunten vaststellen.

Dijkgraaf heeft al eerder op ScienceGuide gepubliceerd, onder meer over de wijze waarop technologie ‘gestuurd’ zou kunnen worden: “Veel discussies rond technologie vinden plaats onder de illusie van controle, het idee dat politiek en samenleving dijken kunnen opwerpen die hoog genoeg zijn om de wilde baren van de vooruitgang tegen te houden. Toch is dit meer de beleving van een kind met een fopstuurtje in de hand op de achterbank, dan de realiteit.” Die beschouwing leest u hier.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK