Samenhang in de ouderenzorg

Nieuws | de redactie
25 maart 2008 | In maart zijn Evelyn Finnema en Marleen Goumans, gestart met het nieuwe lectoraat Samenhang in de Ouderenzorg van de hogeschool Rotterdam. Het lectoraat wordt gefinancierd door Laurens, en grote organisatie op het gebied van wonen, diensten en zorg voor ouderen in de regio Rotterdam en Barendrecht.Evelyn Finnema combineert het lectoraat met een directiefunctie bij een GGZ- organisatie in Friesland: “Na een opleiding tot HBO-verpleegkundige en gezondheidswetenschapper heb ik mij bezig gehouden met verschillende aspecten van de zorg, te weten: toegepast onderzoek, onderwijs, beleid en management. In 2000 ben ik gepromoveerd op een grootschalig onderzoek naar de meerwaarde van belevingsgerichte zorg bij verpleeghuisbewoners met dementie en hun verzorgenden. Ik combineer het lectoraat “Inhoudelijke samenhang in de Ouderenzorg” met een baan als directeur van een ambulante GGZ-organisatie in Friesland”.

Marleen Goumans werkt ook bij Laurens: “In Maastricht ben ik opgeleid in het beleid en het beheer van de gezondheidszorg. Dit heb ik allereerst lokaal toegepast. Dit leidde in 1998 tot mijn proefschrift over organisatieconcepten van gezondheid in grote steden. Binnen NIZW en Vilans kon ik mij bezighouden met kennisontwikkeling en verspreiding op het terrein van wonen, zorg en welzijn en in het inspireren en coachen van medewerkers. Naast mijn baan als lector “Organisatorische samenhang in de Ouderenzorg” werk ik als adviseurorganisatorische samenhang wonen, diensten en zorg bij Laurens”.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK