Terpstra helpt LSVb werven

Nieuws | de redactie
26 maart 2008 | HBO-raad voorzitter Doekle Terpstra neemt de participatie van studenten in het hbo -en zijn gevoel van teleurstelling daarover- zeer serieus. Met de voorzitter van de LSVb, Lisa Westerveld, heeft hij een brief aan alle bestuurscolleges van de hogescholen gestuurd, om meer hbo'eers te werven voor het nieuwe bestuur van de studentenvakbond. 'Het blijkt erg moeilijk om HBO-studenten te vinden die niet alleen geïnteresseerd zijn in het verbeteren van het hoger onderwijs, maar tevens bereid zijn daar een jaar lang andere plannen voor opzij te zetten.

Toch is er genoeg mogelijk, daar is gewoon een beetje hulp bij nodig,’ schrijven zij. U vindt hun brief hier onder.
Geacht College van Bestuur,

De Landelijke Studenten Vakbond is tot 28 maart op zoek naar sollicitanten voor haar bestuur in 2008-2009. Net als de HBO-raad ziet de LSVb het belang van een evenwichtig bestuur dat bestaat uit zowel WO- als HBO-studenten. Daarom wordt er dit jaar extra aandacht besteed aan het werven van HBO-sollicitanten voor komend bestuursjaar. En daarom ook hebben de HBO-Raad en de LSVb besloten de handen ineen te slaan om dit doel te bereiken.

Het blijkt erg moeilijk om HBO-studenten te vinden die niet alleen geïnteresseerd zijn in het verbeteren van het hoger onderwijs, maar tevens bereid zijn daar een jaar lang andere plannen voor opzij te zetten. Toch is er genoeg mogelijk, daar is gewoon een beetje hulp bij nodig.

Concreet willen wij u vragen te helpen in het bekendmaken van de bestuursvacature onder de studenten aan uw instelling. Dit kan bijvoorbeeld, door bijgevoegde vacature te verspreiden onder de studenten van uw instelling middels een all-mail of middels een gerichte mail aan de actieve studenten in de medezeggenschap en het verenigingsleven. Ook zou het bijvoorbeeld helpen als de bijgeleverde banner met een link naar de website van de ‘LSVb zoekt bestuur’ site, op uw (interne) website geplaatst zou kunnen worden. Tenslotte kan onze vacature misschien een plaatsje verwerven in een nieuwsbrief of ander communicatiemiddel.

Hiermee helpt u niet alleen de Landelijke Studenten Vakbond met haar zoektocht naar de meest geschikte bestuurders voor 2008-2009, ook biedt u zo úw studenten de kans zich optimaal te ontplooien middels een bestuursjaar. Tenslotte willen we u vragen dit zo spoedig mogelijk te doen, aangezien de deadline voor sollicitaties al op 28 maart om 18.00 uur is.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Joost van der Veen, 030-2316464.

Met vriendelijke groeten,

Lisa Westerveld                                                                                                                                      Doekle Terpstra«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK