Veel EU-geld voor Nederlandse onderzoekers

Nieuws | de redactie
27 maart 2008 | De Nederlandse universiteiten hebben flink gescoord bij de eerste grootschalige verdeling van Europese subsidies voor R&D, goed voor 9% van het totale bedrag. 15 Onderzoekers van universiteiten en 3 uit andere R&D-instellingen hebben een subsidie ontvangen van de European Research Council. Maar liefst 6 van hen komen van de VU. Met een bedrag van € 20 tot 30 mln wist het Nederlandse HO in verhouding tot het aantal onderzoekers veruit het hoogst te scoren in vergelijking met de andere EU- partners.

De ERC heeft dit jaar voor het eerst in een Europese competitie subsidies toegekend aan individuele onderzoekers. Van de ongeveer 9000 aanvragen zijn in totaal ruim 200 gehonoreerd.

De nieuwe ERC grants en de wijze van toekenning bevestigen voor de VSNU het beeld dat de Nederlandse universiteiten een stevige positie hebben in de top van het Europese onderzoek. Het grote aantal winnaars uit ons land ziet zij als een bewijs van het goede onderzoeksklimaat in ons land. De onderzoekers die een ERC-grant wisten te verwerven zijn:

Hagit Amirav (VU)
Rick Bethlem (VU)
Arianna Betti (VU)
Bas de Bruin (UvA)
Lucas Brunsveld (TU/e)
Monica Claes (UvT)
Sabrina Corbellini (VU)
Davide Iannuzzi (VU)
Gabriële Janszen (RU)
Bas van der Klaauw (VU)
Armagan Kocer (RuG)
Tjerk Oosterkamp (UL)
Fulvio Scarano (TUD)
Lieve Vandersypen (TUD)
Sander Woutersen (UvA)
Petra Sijpesteijn (UL)
René Ketting (NIOB)
Marcel Tijsterman (NIOB-KNAW)
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK