Vertraging HO-bekostigingswetgeving?

Nieuws | de redactie
25 maart 2008 | Oud-minister Winnie Sorgdrager gaat een commissie leiden die voor OCW moet onderzoeken of en hoe extra kwaliteitseisen onderdeel zouden kunnen worden van de HO-bekostiging. Deze verkenning zou tot een nadere opdracht tot uitwerking van deze gedachte aanleiding kunnen zijn. Die zou in de zomer van 2009 dan gereed moeten zijn in de vorm van een notitie. In hoeverre dit de wetgeving die in het regeerakkoord als spoedig noodzakelijk was genoemd verder beïnvloeden zal, is nog niet duidelijk.

Zou wetgeving pas in het najaar van 2009 in finale zin – gezien deze notitie- opgesteld kunnen worden, dan kon de resterende kabinetsperiode van Balkenende IV wel eens te kort zijn om ook in deze zittingsperiode tot een nieuwe bekostiging van het hoger onderwijs te komen, tien jaar na de hbo-fraude.

In de commissie zitten onder meer NVAO-voorzitter Karl Ditrich, Cheps-deskundige Ben Jongbloed, UvA-hoogleraar Henriëtte Maassen van den Brink en CvB-leden van de UU en HU.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK