Academie van Bouwkunst viert 100-jarig bestaan

Nieuws | de redactie
17 april 2008 | De Academie van Bouwkunst Amsterdam viert in het studiejaar 2008-2009 haar honderdjarig bestaan met verschillende activiteiten. Het hoogtepunt van de viering vindt plaats tijdens het Eeuwfeest in het weekend 3 t/m 5 oktober 2008.Naast een architectuursymposium met internationale sprekers, staan er drie tentoonstellingen op het programma van het Eeuwfeest. Van 3 oktober t/m 15 november 2008 loopt de expositie 100 jaar afstudeerprojecten in de Amsterdamse Zuiderkerk. Tijdens het lustrumweekend is in het onlangs gerenoveerde Academiegebouw een digitale tentoonstelling te bekijken over het ontwerpproces van studenten van het huidige studiejaar en wordt er een gedenkboek gepresenteerd over de historie van de opleiding. Voorafgaand aan het Eeuwfeest is van 29 augustus t/m 25 oktober 2008 al een tentoonstelling te zien over 100 jaar gerealiseerde ontwerpen van alumni bij architectuurcentrum ARCAM.

Architectuurvernieuwers als Berlage, De Bazel en Kromhout stonden aan de wieg van de Amsterdamse opleiding. In hun voetsporen heeft de Academie in de honderd jaar van haar bestaan in totaal 1040 architecten afgeleverd. Anno 2008 zijn de drie studierichtingen – Architectuur, Stedenbouw en Landschapsarchitectuur – masteropleidingen ‘voor ontwerpers door ontwerpers’. Praktiserende architecten, stedenbouwkundigen en landschapsarchitecten geven het vak door aan jonge vakgenoten, die in deeltijd werken en ’s avonds en op vrijdagen onderwijs volgen. Voor de ruim huidige 225 studenten wordt jaarlijks gewerkt met circa 450 gastdocenten uit alle bouw- en ontwerpgremia. Sinds 1987 maakt de Academie van Bouwkunst ( www.academievanbouwkunst.nl) deel uit van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK