Confucius naar het Noorden?

Nieuws | de redactie
2 april 2008 | De Hanzehogeschool bekijkt met de gemeente Groningen de mogelijkheid om een Confucius Instituut te vestigen. Dit instituut is onderdeel van een internationaal netwerk van organisaties, die de Chinese taal en cultuur promoten, vergelijkbaar met het Goethe Instituut en het Maison Descartes.

Het doel van het Confucius Instituut is om de taal en cultuur van China te verspreiden door het geven van taalcursussen, lezingen en workshops. Dit gebeurt in vestigingen over de hele wereld; in ons land staat het tot dusver enige instituut in Den Haag.

De Hanzehogeschool wil hierbij voortbouwen op de vele contacten die zij heeft met Chinese universiteiten. Zo wordt sinds een aantal jaren bij het Hanze Expertise Centrum voor Talen en Cultuur de Chinese taal gedoceerd, de International Business School heeft een partnerschap met de Beijing Technology and Business University en Academie Minerva wisselt regelmatig studenten uit met de Faculty of Communications & Arts van de Ningbo University. Deze –en andere- Chinese universiteiten willen de hogeschool graag behulpzaam zijn bij de uitwerking van de inhoudelijke expertise.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK