Demeter wiskundetopper

Nieuws | de redactie
9 april 2008 | Demeter Kiss, student wiskunde aan de VU, is de winnaar van de Vojtech Jarnik wiskundecompetitie, de meest competitieve krachtmeting tussen wiskundestudenten in Oost- Europa. Een andere VU-student, Attila Herczegh, eindigde als 9e van de 135 deelnemers. De VU nam dit jaar voor het eerst deel aan deze competitie - met zes studenten - en zag dit dus direct bekroond.

De Vojtech Jarnik wiskundecompetitie vindt jaarlijks plaats in Ostrava, Tsjechië. Van de start van de wedstrijd werd verslag gedaan op de Tsjechische televisie. Tijdens een wiskundewedstrijd proberen studenten een zo goed mogelijke oplossing te vinden voor enkele door een jury geselecteerde wiskundige problemen. Dit soort wedstrijden is al ecennia erg geliefd in Oost-Europa en een goede klassering gaat voor veel talentvolle studenten vooraf aan een succesvolle carrière als wiskundige.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK