Hoe groen is mijn reis?

Nieuws | de redactie
17 april 2008 | Het milieu is een ‘hot issue’. Ook in de zakenreis- en luchtvaartindustrie staat dit onderwerp hoog op de agenda en wordt prioriteit gegeven aan verantwoord ondernemerschap. Alle radertjes in deze wereldomvattende industrietak, van de vliegtuigbouwers tot de luchtvaartmaatschappijen, de luchthavens en de overheden, richten zich op ‘groen vervoer’. Maar wat doet de vliegtuigindustrie nu precies? En wat doet het bedrijfsleven?Tijdens het Zakenreis- en luchtvaartsymposium dat NHTV internationale hogeschool Breda op 11 juni 2008 organiseert, wordt ‘groen vervoer’ vanuit verschillende invalshoeken belicht. Sprekers zijn onder andere Frank Oostdam, directeur ANVR, Anne Cor Groeneveld, voorzitter Dutch Aviation Group en Bram Gräber, senior Vice-President, Area Manager KLM Benelux.

Het lectoraat Business Travel Management van NHTV Breda nodigt u van harte uit bij het symposium aanwezig te zijn. U kunt zich aanmelden via www.nhtv.nl. Het symposium vindt plaats op NHTV-locatie Sibeliuslaan 13 in Breda.

Voed de discussie
1. Het vliegtuig is hét vervoermiddel voor afstanden van minder dan 600 km.
2. De vliegtax is een effectief middel om CO2 te reduceren.
3. Er wordt te veel nadruk gelegd op de vervuiling die de luchtvaartindustrie veroorzaakt.
4. Boeing is van mening dat milieuvriendelijker vliegtuigen er pas komen als de markt erom vraagt.

Eens of niet eens? Ventileer uw mening op www.nhtv en draag actief bij aan de discussie.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK