Inflatie van repressie helpt niet

Nieuws | de redactie
18 april 2008 | “Loeiende, tierende en brullende opinie- en beleidsmakers die over elkaar heen blijven buitelen met alsmaar hardere aanpakken” helpen niet erg bij het echt leren aanpakken van lastige jongeren. ”Terwijl elke weldenkende ouder of leraar weet dat opvoeden meer is dan repressie alléén. Als je met zulke inflatie alsmaar doorgaat, beland je uiteindelijk wel een keer in de banlieux van Parijs,” zegt prof Micha de Winter.

Verhinderd moet worden dat hangjongeren “zichzelf gaan definiëren als het uitschot van de maatschappij. Er zijn al genoeg anderen die dat voor ze doen.” Hij reageert daarmee op een nieuw advies van de Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling over de vraagstukken rond deze groep jongeren. Zijn volledige betoog en aanbevelingen leest u hier.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK