Internetwiskunde wint prijs

Nieuws | de redactie
9 april 2008 | Internetverbindingen moeten snel zijn maar ook steeds meer data kunnen versturen. Dr. Johan van Leeuwaarden (TU/e) wint met zijn promotieonderzoek naar wiskundige modellen om het toenemende transport van informatie over netwerken in de toekomst goed af te handelen de Doctoral Dissertation award for Operations Research in Telecommunications. Dit werd onlangs bekend gemaakt tijdens de tweejaarlijkse INFORMS-conferentie in Washington.

Van Leeuwaarden ontving de prijs van duizend dollar voor zijn proefschrift “Queueing models for cable access networks”. De onderzoeker won hiermee in 2006 al de BETA-dissertatieprijs. Ook leverde onderzoek voortkomend uit de dissertatie een patent op. Het werk is uitgevoerd bij het onderzoeksinstituut EURANDOM, in nauwe samenwerking met de TU/e en Philips Research.

Na zijn promotie werd Van Leeuwaarden op de TU/e universitair docent bij de capaciteitsgroep Stochastische Besliskunde van de TU/e. In 2006 kreeg hij een Veni- beurs voor het project ‘Kans op extreme drukte’. Extreme drukte op internet leidt tot lange wachttijden en verbroken verbindingen. Met de wiskunde die ontwikkeld wordt in dit onderzoek kan de kans op extreme drukte worden berekend. Tot september werkt Van Leeuwaarden hieraan in New York.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK