Nieuwe hoogleraar accountancy en governance

Nieuws | de redactie
8 april 2008 | Prof. dr. mr. Marcel Pheijffer gaat op Nyenrode een nieuwe leerstoel Accountancy bekleden, waarin accent wordt gelegd op onderwerpen met grote relevantie voor de waardering en erkenning van het accountantsberoep. In het bijzonder betreft dit thema's als regelgeving, ethiek en integriteit, fraude en corporate governance.

De leerstoel is ondergebracht bij de NIVRA-Nyenrode School of Accountancy & Controlling, waar Pheijffer reeds werkzaam is als hoogleraar Forensische Accountancy en waar hij tot voor kort leiding aan gaf. Pheijffer is naast zijn aanstelling aan Nyenrode tevens werkzaam als hoogleraar Forensische Accountancy aan de Universiteit Leiden. Daarnaast is hij sinds 1 januari 2006 lid van de International Auditing & Assurance Standards Board (IAASB) van de International Federation of Accountants (IFAC).


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK