Scientist R&D-ranking: Utrecht in top 10

Nieuws | de redactie
2 april 2008 | De Belgen doen het weer beter. Zij zijn op 1 gekomen in de ranking Best Countries for Academic Research van the Scientist. Nederland blijft al een paar jaar wat hangen, nu op 7, en is onder meer ingehaald door India en Australië. Brazilië is de grote verrassing: met een sprong op 11 binnengekomen, zomaar landen als Duitsland, Frankrijk en Italië achter zich latend.

Canada – op de eerste plaats de voorbije jaren – moet nu de Belgen én de USA voor zich laten. Fors weggezakt zijn Israël (van 2 naar 9) en Zweden (van 6 naar 10).

Voor de Benelux is het nieuws ook bij de positionering van de topinstellingen goed. De universiteit van Gent staat op 6 onder de non-US, internationale Academic Institutions. De UU komt op 9, boven Oxford en direct onder de ETH in Zürich. Geen slecht gezelschap, ook als je kijkt naar andere gezaghebbende rankings als de recente CHE Excellence Ranking. Daar bleek Utrecht bij de natuurwetenschappen ook al in de gelederen van zulke Europese toppers een vaste plek te hebben veroverd.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK