Slegs vir WO’ers

Nieuws | de redactie
7 april 2008 | Hbo-studenten houden hun wo-collega's van de UvT van hun werk in de bibliotheek, zo klaagt studentenpartij SAM. De drukte aldaar tijdens de tentamenperiodes wordt mede veroorzaakt door hbo-studenten die er ook zitten te studeren. En daartoe handig gebruik maken van andermans academisch pasje. "In Maastricht hebben ze toegangspoortjes om deze groep te weren. Dat zou je hier ook kunnen overwegen", aldus Sam-voorzitter Geertjan de Vugt.

Studentenpartij Front herkent die klacht. “Hbo’ers lenen het anr-nummer van hun huisgenoten en kunnen dan een werkplek claimen”, zegt voorzitter Femke Smulders in Univers. “Waarom kun je met één anr-nummer op meerdere computers inloggen?” Smulders twijfelt of toegangspoortjes de oplossing zijn. “Het is gewoon druk en wij hebben al eerder voorgesteld collegezalen in tentamenperiodes te gebruiken als werkplek.”

De directie van de Tilburgse universiteitsbibliotheek erkent dat het druk is in tentamentijd. Daarom is ook besloten de bibliotheek in het weekend open te houden, zodat de studenten ook dan een extra werkplek hebben. Wel vraagt men zich af of het weren van hbo’ers wel kan. “We zijn een semi openbaar gebouw. En formeel mogen hbo studenten zonder pasje niet aan de computer.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK