Van Wereldbank naar Tilburg

Nieuws | de redactie
9 april 2008 | De senior econoom Thorsten Beck van de Wereldbank wordt hoogleraar economie aan de UvT voor onderzoek naar de toegang tot financiële diensten in ontwikkelingslanden, ondernemingsfinanciering en financiele vangnetten. Zeer actueel zal zijn werk zijn aan het ontwerp van financiële vangnetten bij het falen van banken, tegen de achtergrond van de kredietcrisis.

Thorsten Beck gaat zich bij de Tilburgse Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen bezig houden met de impact van de financiële sector op de economische groei en op armoedebestrijding. Ook zal hij vanuit het oogpunt van beleid onderzoek doen naar een efficiënt financieel systeem dat voor iedereen toegankelijk is, waarbij hij in het bijzonder kijkt naar ontwikkelingslanden. Meer specifiek richt Beck zich op kredieten voor kleine ondernemingen, concurrentie in de bankensector en het ontwerp van financiële vangnetten bij het falen van banken. Beck wordt tevens betrokken bij het European Banking Center i.o. van de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen in Tilburg, waarvan de officiële start gepland staat in september 2008.

Beck studeerde economie aan de Universität Tübingen en de University of Virginia. Sinds 1997 werkt hij bij de Wereldbank bij onder meer de Development Research Group, de Financial Sector Strategy and Policy Group, de Finance Unit, Africa Region. Hij deed daar onderzoek naar verschillende lande, zoals China en Bangladesh. In Zuid-Amerika bestudeerde hij onder andere Bolivia, Brazilië, Chili, Columbia en Mexico, in Afrika Kenia, Mozambique, Kameroen, Oeganda, Rwanda. Ook de economie van Duitsland en Rusland heeft hij bij de Wereldbank onder de loep genomen.
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK