Webimpuls voor internationale stages

Nieuws | de redactie
8 april 2008 | 62% van de Nederlandse studenten wil best naar het buitenland om daar een stage te doen. In de praktijk gaat slechts een fractie van hen ook echt die stap zetten. De Internetvakbond wil dit aantal studenten fors verhogen. En wel tot 20% in 2020.

De Internetvakbond stimuleert studenten om in een vroeg stadium andere werkculturen actief te verkennen, omdat zij dit in de moderne wereldeconomie essentieel acht. Via haar onlangs door Minister van der Hoeven gelanceerde online stageplatform 3D-internship.com roept zij haar collegabonden in het buitenland op om stageplaatsen te creëren. Deze stageplaatsen worden zo onderdeel van een wereldwijd netwerk van stageaanbieders en studenten. Het online stagebemiddelingsplatform werk al met ruim 12.000 bedrijven en 70.000 studenten wereldwijd. 

De oproep tot verdere samenwerking op dit punt en rond dit stageplatform zal ook tijdens een internationale conferentie worden gedaan, waarin 900 vakbonden in Kaapstad participeren in de komende week. Centraal staat de opmars van internet en de gevolgen voor de wereldwijde vakbeweging. ScienceGuide zal verslag doen van de discussies op dit congres en van de initiatieven die daar voor het online stageplatform genomen gaan worden.«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK