Caesar levensgroot opgedoken

Nieuws | de redactie
14 mei 2008 | Cäsar-Büste: Tiefe Furchen im Gesicht
In Zuid-Frankrijk zijn enkele levensgrote antieke beelden van de bodem van een rivier bij Arles gehaald. Meest spectaculair is een grote en opmerkelijk realistische sculptuur van Gaius Julius Caesar. Deze zou nog tijdens zijn leven zijn gehouwen en aan een nabijgelegen kolonie - Colonia Julia Paterna Arelate Sextanorum - van veteranen van zijn zesde legioen geschonken zijn.

Het toont de generaal en heerser van Rome als een oudere man, die door de zorgen van zijn ambt getekend is. Tevens zijn twee Griekse beelden uit brons en een beeld van de zeegod Neptunus -uit de derde eeuw- gevonden, ook dit bijna 2 meter hoog.
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK