Discriminatie aan hogeschool

Nieuws | de redactie
9 mei 2008 | De Haagse Hogeschool heeft klachten van twee docenten over discriminatie niet serieus genomen, vindt de Commissie Gelijke Behandeling. In 1998 werd één van kwesties al eens door het Bureau Discriminatiezaken behandeld, maar met de aspecten daarvan zou te weinig gedaan zijn. Enkele docenten hebben aangegeven dat zij zich gediscrimineerd voelen, onder meer door uitspraken van collega's.

Het College van Bestuur zegt in een verklaring dat het “zich zeer bewust van de ernst van deze uitspraken. Derhalve heeft het college met de CGB afgesproken dat zij een commissie van drie externe deskundigen opdracht geven om verder onderzoek te doen. Dat zal de komende maanden plaatsvinden. De Haagse Hogeschool voert al jaren een stevig diversiteitsbeleid en verwacht met de uitkomsten van dit onderzoek nieuwe inzichten te ontvangen om haar beleid verder aan te scherpen.”

In de hogeschool is inmiddels een ‘Actiecomité tegen racisme en discriminatie in het hoger beroeps onderwijs’ opgerciht. Dit beoogt dat de hogeschool maatregelen treft om materiële en immateriële schade van de slachtoffers te compenseren. Ook pleit het comité voor een gedragscode om racistisch gedrag te bestrijden.
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK