Geen ingreep in Pabo-toets

Nieuws | de redactie
16 mei 2008 | OCW gaat niet interveniëren in de Pabo van de hogeschool Rotterdam. Ook doet deze geen ‘concessies aan de kwaliteit’ bij haar aanpak van de reken- en taaltoets.

De vragen van de VVD daarnaar wijst staatssecretaris Van Bijsterveldt af. “Studenten waarvan aan het einde van het eerste studiejaar duidelijk is dat zij het vereiste reken- en taalniveau nooit zullen halen, krijgen een negatief bindend studieadvies. Zij dienen de opleiding te beëindigen. Studenten die wel kansrijk zijn, maar meer tijd nodig hebben om het vereiste niveau te bereiken, krijgen een jaar extra.

Is het vereiste niveau aan het einde van het tweede jaar onverhoopt nog niet bereikt, dan zal de desbetreffende student de opleiding alsnog moeten verlaten. Er kunnen zich echter omstandigheden voordoen die het rechtvaardigen een extra voorziening te treffen. Dit is bij de Hogeschool Rotterdam het geval.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK