HO-ondernemerschap bekroond

Nieuws | de redactie
30 mei 2008 | De NHTV in Breda heeft de Award voor het beste ondernemerschapproject in het onderwijs gewonnen met het project ‘NHTV Ondernemen in theorie en praktijk’. Met dit project geeft de hogeschool voor toerisme en verkeer alle studenten in het vierde jaar van hun studie de kans kennis te maken met het ondernemerschap of zelf een eigen bedrijf op te zetten. Dit kan door de minor ‘Entrepeneurship’ te volgen of door zelf een studentbedrijf onder de paraplu van NHTV op te starten.

De hogeschool biedt dan een studentbedrijf een werkplek aan en juridische en praktische ondersteuning. Een studentbedrijf kan studenten uit andere leerjaren in dienst nemen en heeft een eigen coach vanuit NHTV. De afgelopen twee jaar hebben twintig studenten zich uiteindelijk aangemeld bij de Kamer van Koophandel.

NHTV kreeg de award – een initiatief van Ondernemersplein.nl en Kenniscentrum Handel samen met het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid – tijdens de finale van het congres ‘Ondernemen in het onderwijs’ in het W.T.C. in Rotterdam. Projectleider Jan Noort en de NHTV- studenten Martijn Vermeer en Frank Zaal van Bureau Lamp gaven op het congres een presentatie waarin ze het belang en de voorwaarden schetsten voor succesvol onderwijs in het ondernemerschap en waarin ze aangaven hoe en wat je leert in een studentbedrijf. Deze presentatie werd uiteindelijk door de publieksjury beloond met de award.

Uit het juryrapport bleek dat NHTV internationale hogeschool Breda de award gewonnen heeft omdat:
·         Het project opvalt door de grote variëteit aan relevante partijen.
·          Een groot voordeel bij dit project is dat studenten echt hun bedrijf starten.
·         Het project zeer leerzaam is voor studenten, omdat ze in een vroeg stadium leren omgaan met fouten en valkuilen, die onlosmakelijk zijn verbonden met ondernemerschap.
·          Het project de potentie in zich heeft om nog beter te worden.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK