IBG verliest zaak

Nieuws | de redactie
22 mei 2008 | De IB-groep heeft een zaak verloren waarin het rechtsbureau van studentenbond ASVA juridische steun verleende aan een UvA-student. Deze is in het gelijkgesteld en de IB-groep moet de proceskosten betalen. De student was verwikkeld geraakt in een conflict over haar prestatiebeurs en de ouderlijke bijdrage. Ze kreeg geen aanvullende beurs omdat het inkomen van haar vader werd meegerekend.

De student had echter geen contact met haar vader en hij droeg ook niet bij aan haar studiekosten. ASVA-voorzitter Anne Janssens reageert verheugd tegen ScienceGuide en onderstreept het belang van de materie: ”De zaak ging om de interpretatie van een begrip in Art. 3.14, lid 1, Wsf 2000, dat bepaalt wanneer er sprake is van een ernstig, structureel conflict tussen ouder en student. De IB-groep had nooit inhoudelijk op de verklaringen van de student gereageerd. Mede daarom heeft de rechtbank verklaard dat haar bezwaarschrift ten onrechte is afgewezen.”

De IB- groep is nu veroordeeld tot vergoeding van de proceskosten van de student. Tevens moet de SF- ZBO een nieuw besluit nemen, zulks met inachtneming van de rechterlijke uitspraak.



«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK