Ieder zijn canon

Nieuws | de redactie
28 mei 2008 | Zoals een muzikale canon vraagt om herhaling, zo heeft Van Oostroms Canon van Nederland al verschillende groepen gestimuleerd tot reproductie ervan in de eigen sector. Een daarvan is de canon sociaal werk, een initiatief waarbij onder meer Fontys-lector Jan Steyaert betrokken is.Uniek aan de canon sociaal werk is dat het gaat om een Nederlands-Vlaams samenwerkingsproject. Ook is het project interactief van opzet.  Na de lancering van de Vlaamse versie net voor Kerst, is 14 mei ter gelegenheid van het congres BEING THERE de versie 1.3 van zowel de Nederlandse als Vlaamse canon sociaal werk online gezet. Nieuwe elementen daarin zijn uitbreiding van het aantal vensters naar 35, meer achtergrondmateriaal in de vorm van gescande publicaties of doorverwijzingen naar online materiaal en links naar Google Earth waar relevant.

Steyaert: “Tijdens het congres kregen we weer veel tips voor nieuwe vensters, en ook erg veel enthousiasme om een soort tussencanon te maken, tussen de Nederlandse en Vlaamse in, met een tiental vensters over belangrijke internationale mensen die het sociaal werk in beide landen beïnvloed hebben. Denk daarbij aan Jane Adams, Octavia Hill, Mary Richmond, maar ook aan mensen met kritiek op de sector zoals Charles Murray of Joel Fischer.

We gaan er meer aan de slag, en verwelkomen zoals altijd reacties/aanvullingen/correcties op deze versie of tips voor de volgende versie”.

Verdere informatie vindt u op www.canonsociaalwerk.nl en www.canonsociaalwerk.be.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK