India kennispartner

Nieuws | de redactie
5 mei 2008 | Nederland ontdekt India als kennispartner. Wat Finland al eerder deed –lees hier over de initiatieven van Sitra en oud-premier Aho- doet minister van der Hoeven nu hier. Een overeenkomst met haar collega Kapil Sibal moet gezamenlijke activiteiten op het terrein van R&D en innovatie een impuls geven. Minister Kapil Sibal is in India zowel bewindsman voor Science en Technology als Earth Sciences en vanuit die rol verantwoordelijk voor alle technologische en innovatieve ontwikkelingen in India.

India en Nederland willen samen bouwen aan een hoogwaardige kenniseconomie en kunnen elkaars expertise, ervaring en handelsmogelijkheden goed gebruiken, stelden de betrokken bewindslieden vast. Het versterken van het technologisch, wetenschappelijk en innovatief vermogen heeft voor India de hoogste prioriteit. Dat biedt veel kansen aan Nederlandse ondernemers en kennisinstellingen in India. Tegelijkertijd beschikt Nederland over specifieke expertise die voor de ontwikkeling van India belangrijk is, bijvoorbeeld op het gebied van biotechnologie, watertechnologie en -management, medische wetenschap en tuinbouw.«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK