Lector brengt haven en school bij elkaar

Nieuws | de redactie
14 mei 2008 | Op 28 mei gaat een nieuw lectoraat van start: de Ideale Haven. Het lectoraat stimuleert vernieuwend denken, om te komen tot vernieuwende ideeën voor een ideale haven. Het lectoraat is een samenwerking tussen Hogeschool Rotterdam en Havenbedrijf Rotterdam.Het Lectoraat stimuleert vernieuwend denken bij studenten en docenten, om de haven van de toekomst vorm te geven. Daartoe wordt kennis ontwikkeld, gebundeld en verspreid op vele aspecten. Studenten leren ervaren dat dromen realiteit kunnen worden in de slimste haven van de wereld. En bedrijven in de haven prikkelen met vernieuwende ideeën of ondersteunen met het uitwerken van innovatieve plannen. Zo wordt een duurzame interactie gecreëerd tussen de Hogeschool Rotterdam, het Havenbedrijf Rotterdam en het havenbedrijfsleven. Het Lectoraat biedt naast gastcolleges een keur aan onderzoeks- en ontwerpopdrachten in en rond de haven en bij het havenbedrijf van Rotterdam.

Lector Ideale Haven Henk de Bruijn houdt 28 mei zijn openbare les. Tevens wordt op 28 mei de Aqualiner officieel in gebruik genomen: de nieuwe snelle veerverbinding tussen Rotterdam Centrum en het voormalige RDM terrein op Heijplaat. Het RDM-terrein is sinds april een leslocatie van Hogeschool Rotterdam.

«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK