Leidse prof bewaakt mensenrechten

Nieuws | de redactie
14 mei 2008 | Op 29 april 2008 is de Leidse hoogleraar Nico Schrijver bij acclamatie gekozen als lid van een van de mensenrechtencomités van de VN: het comité dat toezicht houdt op de naleving van het Internationaal Verdrag inzake economische, sociale en culturele rechten. Het comité bestaat uit 18 onafhankelijke internationale experts en komt twee keer per jaar in Genève bijeen.

Nico Schrijver is ook lid van het Permanente Hof van Arbitrage te Den Haag en trad op als volkenrechtelijk adviseur van de regeringen van Maleisië en Guyana in grensgeschillen. Hij is voorzitter van het Committee on the International Law of Sustainable Development van de International Law Association. Momenteel maakt hij deel uit van de vijf man sterke UN High Level Task Force on the Right to Development.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK