Maastricht in kopgroep HO

Nieuws | de redactie
9 mei 2008 | Opnieuw scoort Nederland hoog in een ranking van CHE. De UM komt dit jaar op verschillende terreinen en voor zijn algemene studieklimaat en -kwaliteit in de kopgroep van de universiteiten.

Vorig jaar nam de  Maastrichtse psychologieopleiding voor het eerst deel aan de Duitse ranking van het Centrum für Hochschulentwicklung (CHE), partnerinstituut van ScienceGuide bij de ontwikkeling van een serieuze Europese HO-ranking. Nu doen ook de opleidingen Economie, International Business en European Studies mee. Op diverse deelgebieden, maar ook op het gebied van de ‘gehele studiesituatie’ scoort de UM in de koplopergroep van alle beoordeelde universiteiten. In totaal worden ruim 250 universiteiten en hogescholen, veelal in Duitsland,  langs de lat  gelegd.

Op nagenoeg alle beoordeelde gebieden scoren de vier UM-opleidingen bovengemiddeld of gemiddeld. Bovengemiddeld scoren ze alle vier op bijvoorbeeld op het studentenoordeel over de aangeboden programma’s en de organisatie van de studie. European Studies is opgenomen binnen het CHE-cluster Political Science. Via de CHE-website kunnen studiekiezers aangeven wat zij belangrijk vinden bij de keuze voor een universiteit, waarna ze een advies krijgen over de universiteiten die het beste passen bij dit profiel.

De Universiteit Maastricht vindt het belangrijk deel te nemen aan buitenlandse rankings. In de loop van de komende jaren wil de UM steeds meer van haar opleidingen laten opnemen in de CHE-ranking.«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK