OCW wil meer weten over salaris Elbers

Nieuws | de redactie
30 mei 2008 | OCW wil nadere informatie over de bezoldiging van oud-voorzitter Elbers van InHolland. Daarbij kijkt de minister ook naar de branchecode van het hbo terzake. In het jaarverslag van de hogeschool geeft de Raad van Toezicht precies aan wat de afspraken terzake inhouden. Deze vloeien voort uit een voortgezet dienstverband en er wordt "vooralsnog geschat dat de totale kosten voor INHOLLAND over de hele periode ongeveer één jaarsalaris zullen bedragen.

De afspraken luiden als volgt:
• Het salaris voor het jaar 2008 bedraagt € 178.800, waarbij alle verworven neveninkomsten bij derden geheel worden afgedragen aan INHOLLAND. Er is geen sprake van variabele beloning.
• Het salaris voor de jaren 2009 en 2010 bedraagt € 112.500 per jaar, waarbij 50% van de verworven neveninkomsten worden afgedragen aan INHOLLAND tot een maximum van € 124.000 voor de beide jaren gezamenlijk.”

Elbers is sinds kort Vice-President van Capgemini en zal zich daarbinnen richten op de sector Public & Health van Capgemini Consulting, zo kon ScienceGuide al eerder melden Hij zal zich met name zal bezig houden met “strategisch en beleidsmatig advies en ondersteuning, op het snijvlak van de publieke en private sector. Ook zal hij zich voor Capgemini Consulting inzetten voor Business Development in het onderwijsveld.”

Jos Elbers bevestigde tegenover de redactie zijn benoeming in “een prachtige job” bij een bedrijf met “nationale en internationale naam en faam.” Hij verheugt er zich op “kennis en kunde voor het ondernemend onderwijs te kunnen blijven inzetten, zij het nu vanuit een andere rol.” Na het werk in en voor de hogeschool is Elbers “onder de indruk van de kwaliteit, inzet en betrokkenheid bij het ondernemerschap,” die hij ook bij Capgemini weer tegenkomt. En hij is vooral blij met “de jeunesse van de collega’s hier.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK