OU naar Moskou

Nieuws | de redactie
22 mei 2008 | Studenten van de Moscow State University of Economics, Statistics and Informatics kunnen nu ook een Nederlandse bachelor of science titel behalen dankzij een ‘dual degree’-programma met de OU. Rector prof. dr. Fred Mulder ondertekende in Moskou het contract hiertoe.

 ‘Een bachelortitel van de Open Universiteit is voor Russische studenten belangrijk. Zij kunnen daarmee makkelijker een masteropleiding in Europa volgen of werk vinden bij een internationale werkgever. En onze reputatie telt.’ MESI-studenten krijgen vanaf het nieuwe academische jaar (oktober 2008) de mogelijkheid om naast een bachelortitel van MESI ook een bachelortitel in Management, organisatie en bestuur van de Open Universiteit te behalen. Daarvoor moeten zij als onderdeel van hun Russische bachelorprogramma, een aanvullend Engelstalig programma volgen van 45 ECTS-punten, bestaande uit negen cursussen van de faculteit Managementwetenschappen. De doorlooptijd van het programma van de Open Universiteit is 2,5 jaar.

Zowel afstandsstudenten als ‘reguliere’ studenten van MESI kunnen het zogenaamde dual degree-programma in Management volgen, parallel aan het Russische programma. Het Nederlandse programma wordt afgesloten met het schrijven en verdedigen van een bachelorthesis. Studenten die beide programma’s – het Russische en het Nederlandse – afronden, krijgen twee bachelor of science-titels.

De Open Universiteit Nederland werkt wereldwijd samen met onderwijsinstellingen op het gebied van open en flexibel afstandsonderwijs. Het is voor het eerst dat de Open Universiteit samen met een buitenlandse universiteit een dual degree-programma ontwikkelt. Fred Mulder: ‘Soortgelijke programma’s willen we in de toekomst ook met andere internationale partners aanbieden.’

De Moscow State University of Economics, Statistics and Informatics, opgericht in 1932, is een van de topinstituten op het gebied van managementonderwijs in Rusland. MESI heeft 10.000 reguliere studenten en 150.000 studenten die afstandsonderwijs volgen.
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK