Paus ziet schepping ruim

Nieuws | de redactie
15 mei 2008 | Aliens mogen van Benedictus XVI. Het geloof is compatibel met het geloof in buitenaardse wezens, zegt José Gabriel Funes, directeur van het astronomisch observatorium van het Vaticaan. "Wij mogen de hypothese van andere bewoonde planeten niet uitsluiten," concludeert hij.

“Hoewel wij voor het ogenblik geen enkel bewijs hebben, mogen wij de hypothese van andere bewoonde planeten niet uitsluiten”, aldus astronoom Funes. “Zoals er een groot aantal schepsels op aarde bestaat, kunnen er daar ook andere intelligente wezens, geschapen door God, voorkomen.” Zelfs het bestaan van een planeet die bewoond is door wezens die onstnapt zijn aan de erfzonde, acht hij mogelijk. Nihil obstat.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK