Soepeler kennismigratie

Nieuws | de redactie
15 mei 2008 | Minister Van der Hoeven heeft onthuld dat de toelating van kennismigranten nog meer versoepeld gaat worden door het kabinet. Ze loopt daarmee alvast vooruit op 'de Industriebrief' die in juni uitkomt.

De EZ-minister wil  kennisinstellingen die bijdragen aan de concurrentiepositie van Nederland extra helpen bij toelating en verblijf van kennismigranten en voor hen en analoge bedrijven de individuele beoordeling bij zulke toelatingsprocedures tot een bepaald aantal aanvragen opheffen.

De maatregel en andere initiatieven om Nederland aantrekkelijker te maken voor kenniswerkers werkt de minister nog dit jaar uit. De industrie- en dienstensector maakt zich zorgen over het aantrekken van goed geschoold technisch personeel. Dat blijkt uit een consultatie van bureau Berenschot in opdracht van het ministerie van Economische Zaken.«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK