Games-lector benoemd

Nieuws | de redactie
10 juni 2008 | Serious Gaming is ook in het HO een serieus thema aan het worden. De NHTV begint er een lectoraat in. Penny de Byl -hoofd van het centrum op dit gebied bij de University of Southern Queensland in Toowoomba, Australië- gaat dit trekken.

Frank Peters, directeur van de Academy for Digital Entertainment bij de Bredase hogeschool: “We zijn erg blij met deze benoeming en zijn er van overtuigd dat we hiermee een verdere stap zetten in de richting van de omslag van onderwijsinstelling naar kennisinstituut. We denken een verdere bijdrage te kunnen leveren aan de professionalisering van de Nederlandse game-industrie”.

Boeken die De Byl schreef op dit vakgebeid zijn “Star Trek A-Life, Programming Artificial Intelligences for the 24th Century” (2006) en “Programming Believable Non-Player Characters for Computer Games” (2004). Daarnaast heeft ze een groot aantal hoofdstukken in boeken, wetenschappelijke artikelen en congrespresentaties op het gebied van kunstmatige intelligentie, simulaties en E-learning op haar naam staan. Bij NHTV wordt De Byl verantwoordelijk voor het opzetten van onderzoeksprojecten, fondsenwerving, consultancy en onderwijs op haar terrein. Ze doet dit in samenwerking met docenten van de opleiding International Game Architecture and Design.

De Academy for Digital Entertainment van NHTV internationale hogeschool Breda bestaat uit twee Engelstalige opleidingen, International Media and Entertainment Management (onlangs positief geaccrediteerd in het kader van het “Ruim baan voor talent experiment” van het Ministerie van OCW) en International Game Architecture and Design.
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK