Google samen met OU

Nieuws | de redactie
4 juni 2008 | De OU gaat als eerste Nederlandse HO-instelling met Google samenwerken om alle 22.000 studenten studiemailvoorzieningen aanbieden. Google verzorgt wereldwijd de mailvoorzieningen van honderden universiteiten, zoals Trinity College in Ierland en Linköpings Universitet in Zweden. Vandaag start de proefperiode waarna het de bedoeling is om nog dit jaar studiemail via Google voor alle studenten in te voeren.

Elke student van de Open Universiteit Nederland krijgt de beschikking over een eigen studiemailadres van meer dan 6 GB op het domein van de Open Universiteit. Niet alleen is dit een persoonlijk en direct communicatiemiddel naar en van de Open Universiteit, maar studenten kunnen zo ook toegang krijgen tot websites en digitale bronnen, en kunnen zich veilig via internet aanmelden voor tentamens en studiebijeenkomsten.

Uit strategisch oogpunt kiest de Open Universiteit ervoor deze mailfaciliteiten niet zelf te ontwikkelen en te beheren maar gebruik te maken van de innovatiekracht van een ervaren externe partner.

Daarnaast onderzoekt de Open Universiteit in de komende maanden hoe de verschillende applicaties van het gratis beschikbare Google Apps Education ingebed kunnen worden in het onderwijs. Google Apps Education biedt naast de mail-applicatie mogelijkheden om te chatten, agenda’s bij te houden, documenten te bewerken en te delen met andere studenten of docenten.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK